Vind je het fijn om buiten te bezig te zijn? Of houd je van taarten bakken en broodjes maken voor gasten? Dan zijn wij op zoek naar jou!
Bij Amstelkade werk je samen met anderen, kan iedereen zich verder ontwikkelen, ontmoeten we elkaar en kan iedereen zichzelf zijn. Benieuwd geworden? Kom dan gerust eens kijken. We overleggen graag wat er allemaal mogelijk is.
Werktijden: maandag t/m vrijdag van 8.45 – 15.45 uur.
Bij de horecagroep kun je in de periode van april tot oktober in het weekend werken. In ruil hiervoor krijg je doordeweeks een vrije dag.
Amstelkade is een monumentale boerderij met een kinderboerderij, een horecagelegenheid en een natuurkampeerterrein midden in het Groene Hart.
Op Amstelkade werk je mee in de onderneming. De Amstelkade is onderdeel van Reinaerde. De medewerkers zijn goed opgeleide professionals.
Er zijn verschillende activiteiten in het theehuis en op de camping. Op Amstelkade zijn veel verschillende mensen: collega’s, begeleiders, maar ook gasten van de camping en het terras/theehuis. Op deze manier draai je volop mee in de samenleving.
De begeleiders op Amstelkade helpen met het werk. Ze luisteren naar je wensen en behoeften en houden rekening met ieders kwaliteiten. De begeleiders vertellen ook welke taken er gedaan kunnen worden op een dag en hoe je die het beste kan doen.
Amstelkade is een dagbestedingsplek, maar je leert er ook vaardigheden gericht op uitstroom naar beschut of betaald werk. Het gaat dan om sociale vaardigheden, praktische vaardigheden en werkhouding. Amstelkade staat bekend om de positieve sfeer die er heerst. De begeleiders zorgen voor een veilige omgeving, waarbinnen iedereen zich in zijn eigen tempo kan ontwikkelen. Onze website www.amstelkade.nl geeft een goede indruk van onze mooie plek.
We hebben drie verschillende groepen op de Amstelkade. Per dag zijn er 20-27 mensen aan het werk, verdeeld over deze drie groepen:
De Horecagroep
Altijd al willen leren hoe het is om zelf taarten of koekjes te bakken? Of ervoor willen zorgen dat het theehuis schoon is en de gasten het naar hun zin hebben? Dat is wat wij zoeken voor de Horecagroep!
Bij de Horecagroep is een aantal dingen belangrijk: er verzorgd uitzien, vriendelijk zijn naar klanten, flexibel om kunnen gaan met pauzetijden en met de drukte op het terras/theehuis.
In het theehuis worden koffie, thee, broodjes en soep bereid en geserveerd aan de klanten en bezoekers. Ook worden er high teas gemaakt en uitgeserveerd. In de zomer is er ook een terras, waar gasten bediend worden.
In overleg kan er in de periode van april tot oktober één of twee keer per maand in het weekend gewerkt worden. In ruil hiervoor krijg je een kleine vergoeding en doordeweeks een vrije dag.
Land & Dier
Ben je een harde werker, graag buiten aan het werk en niet bang om vieze handen te krijgen? Dan is Land & Dier waarschijnlijk de ideale groep voor jou!
De land- en diergroep onderhoudt het terrein en verzorgt de dieren. De werkzaamheden bestaan uit gras maaien, groenonderhoud, verven, klussen, werken met gereedschappen en verzorgen en voeden van de dieren. Er zijn mooie machines, waarmee gewerkt kan worden. Niet alleen buiten, maar ook in de werkplaats.
We overleggen met je welk werk bij je past. De taken worden verspreid over het terrein uitgevoerd. Daarom is zelfstandigheid belangrijk in deze groep. Van tevoren leggen we de taak goed aan je uit. Begeleiders houden altijd rekening met je ervaring en vaardigheden.
De Boerderijgroep
Zijn overzicht en duidelijkheid belangrijk voor je en is het fijn als er een begeleider vaker in de buurt blijft? Dan is de Boerderijgroep een fijne groep voor jou! Hier kan je in een rustig tempo werken; heerlijk in de buitenlucht en met kleine dieren.
De Boerderijgroep start de dag met de verzorging van de kleine dieren, zoals konijnen, cavia’s, kippen en (volière)vogels. Als je het leuk vindt, kun je ook helpen met de verzorging van de grotere dieren, zoals de schapen, geiten, varkens of pony’s. Daarna zijn er vaste taken op het terrein, zoals bijvoorbeeld de stal aanvegen of snoeiwerkzaamheden. Ook kunnen er in de boerderij zelf klusjes uitgevoerd worden.
De boerderijgroep is kleiner dan de andere groepen. De begeleider heeft daardoor meer ruimte voor persoonlijke aandacht en ervoor te zorgen dat de dag een duidelijke structuur heeft. Er wordt gewerkt met een pictogrammenbord, zodat het duidelijk is welke taken je op een dag hebt. Per dag zijn er vaste taken die uitgevoerd worden. Deze vaste taken worden aangevuld met werkzaamheden, die op die dag van pas komen.
De begeleiders hebben ieder hun eigen taak in de ondersteuning. Er is altijd in ieder geval één begeleider per groep aanwezig. Alle cliënten hebben individuele leerdoelen. De één wil leren werken met een grasmaaier en de ander wil leren samenwerken of heeft gewoon behoefte aan een rustige dag. Samen met jou (en als dat nodig is ook met familie of iemand anders uit je netwerk) bepalen we welke ondersteuning wenselijk is. Dit wordt vastgelegd in een ondersteuningsplan.
Op Amstelkade werken wij met de methode BOL. BOL staat voor begeleid ontdekkend leren en is een toepassing van het Eigen Initiatief Model (EIM). Zelf leren nadenken; daar gaat het om. Wat wil je bereiken? Wat heb je daarbij nodig en hoe ga je het aanpakken? Dit zijn denkvragen die je helpen om zelf verantwoordelijk te zijn voor allerlei zaken in het dagelijks leven.
Wat maakt deze methodiek uniek?
Door altijd voor een ander te denken en het over te nemen, leert niemand het zelf te doen. Daarom stimuleren de begeleiders jou om zoveel mogelijk dagelijkse handelingen zelf uit te voeren. De begeleiders kijken vooral naar je mogelijkheden en je sterke punten.
Omgeving
Amstelkade ligt op een bijzondere locatie midden in het Veenweidegebied. Amsterdam en Utrecht liggen op 25 km. Met de auto en de fiets is Amstelkade goed te bereiken.
Daarnaast verzorgt Reinaerde groepsvervoer. Voor meer informatie kun je het handboek groepsvervoer bekijken.
Amstelkade ligt op een bijzondere locatie midden in het Veenweidegebeid. Amsterdam en Utrecht liggen op 25 km. Er is een buurtbus die op bestelling vanaf station Woerden naar Amstelkade rijdt. Met de auto en de fiets is deze onderneming goed te bereiken.
Voor deze begeleiding heb je een indicatie nodig van het CIZ of een beschikking van de gemeente.
Je betaalt een verplichte eigen bijdrage aan het CAK.
Je kunt verwezen worden door het buurt- of sociale team.
Kies je voor zorg in natura, dan regelen wij de administratieve afhandeling van de kosten met het zorgkantoor. Je kunt ook voor persoonsgebonden budget (PGB) kiezen en de financiële administratie zelf regelen.
Meer uitleg staat in brochure De wetten zorg & ondersteuning sinds 2020.
Als je wil kennismaken met Amstelkade, meld je dan bij Klantadvies en geef dat aan.
Aanmelden
Wil je je aanmelden of meer informatie krijgen? Neem dan contact op met Klantadvies.